فناوری نوین و موسیقی

448 بازدید

بازار موسیقی دیجیتال همچنان در حال رشد است، اما زندگی برای شرکت های نوپای فناوری موسیقی دشوار است. در حالی که بسیاری از استارتاپ های موسیقی موفق به کسب جایزه می شوند و در حال تبدیل شدن به همراه محبوب مخاطبان خود هستند بسیاری از افراد هم علاقه چندانی به بخش فناوری صنعت موسیقی ندارند. بخش های سنتی ساخت و آموزش در روند تبدیل به شرایط نوین سر در گم هستند و بسیاری از شرکتهای نوپا موسیقی پس از چند سال تلاش به سودآوری دست نیافته اند. موضوعاتی مثل قانون کپی رایت، مجوز های لازم برای ساخت موسیقی، رعایت استانداردها و میزان همکاری سرمایه گذار با کارآفرین، میزان تقاضای بازار، شرایط تحریم، نحوه تامین بودجه، تحلیل رفتار شنونده، فرهنگ مخاطب، بکار گیری علوم جدید در صنعت موسیقی، انتخاب بستر مناسب برای ارائه و توجه به آنچه بیشتر محبوب شنوندگان است آینده صنعت موسیقی و کسب و کارهای مرتبط با آن را تعیین خواهد کرد. هر چه این تکنیک ها دقیق تر، نوآورانه و هنرمندانه تر باشد، مخاطب بیشتر و در نتیجه درآمد و سود بیشتری با خود همراه خواهد داشت.

مروری بر تحولات فناورانه در موسیقی امروزی

نت های موسیقی تحت تاثیر تکنولوژی

با تولد فناوری دیجیتال اتفاق بسیار مهم و تعیین کننده ای در دنیای موسیقی افتاد. بعد از این نوازنده ها و صدابرداران و مهندسان صدا قادر شدند تا تنظیم ساز یا دستگاه را به حالت دلخواه ذخیره کنند و هر موقع که به همان صدا با مشخصات اولیه نیاز داشتند با بازخوانی کردن آن تنظیم از دردسر فرایند پراشتباه و وقت گیر تنظیم مجدد، خلاص شوند. با پیشرفت فناوری دیجیتال و حضور بسیار پررنگ و موثر کامپیوتر، نرم افزارها و استودیوهای مجازی در عرصه موسیقی فرایند کار در عین تخصصی شدن، ساده تر شد و نسخه های خانگی این نرم افزارها هم ساخته شد. نرم افزارهای استودیوی مجازی مانند Cakewalk و Cubase VST هم جنبه حرفه ای و هم جنبه آماتوری دارند. امروزه تقریبا تمام سازهای خانگی هم به پورت MIDI مجهز هستند که این پورت رابط بین ساز و کامپیوتر یا میزهای میکس است. در کنار تمام این اتفاقات رواج اینترنت و پربار شدن محتوای موسیقی دیجیتال اعم از آموزش های آن لاین ، اتودها و کتب خودآموز اینترنتی، اطلاعات یک عمر دانشمندان و نظریه پردازان موسیقی در اختیار تمام علاقه مندان موسیقی این کره خاکی قرار گرفت. رسانه های جمعی هم با تزریق انواع موسیقی صنعتی، سلیقه جهان را چه خوب چه بد، یک دست کرد.

مجموعه این رخدادها حرکت نوپایی را در عرصه موسیقی موجب شد و ان حضور بسیار بسیار پر رنگ نیمه حرفه ای ها و آماتورهاست. همان گونه که هر فناوری و تبعات ان جنبه های مثبت و منفی دارد، با حضور فناوری اطلاعات درموسیقی و باز شدن پای آماتورها به این عرصه دو دیدگاه کاملا متضاد شکل گرفت.

دیدگاه اول که از طرف حرفه ای ها مطرح می شود، آسان شدن کاذب فرایند ضبط و ویرایش را دلیل اصلی ضعف بیشتر کارهای آماتوری می داند.

دیدگاه دیگر که فناوری اطلاعات بار بزرگی را از نظر هزینه ای از دوش تهیه کنندگان و آهنگسازان برمیدارد و رواج این فناوری را در استفاده خانگی وآماتوری باعث شکوفا شدن استعدادهای جوانان کشورهای در حال توسعه و مناطق محروم می دانند. همچنین قیمت استودیوهای حرفه ای در کشورها با هم تفاوت دارد. از این رو تهیه کنندگان که بعضی وقت ها بدشان نمی آید کار با حداقل هزینه انجام شود، فرایند آهنگسازی و ضبط را به کشوری در حال توسعه محول می کنند.

این اتفاق در موسیقی پاپ به وفور افتاده است، می توان کارهای پرفروش و مطرح زیادی را فهرست وار ذکر کرد که به سفارش تهیه کنندگان، در کشورهای در حال توسعه ضبط شده اند. اما نباید فراموش کرد که حضور آماتورها و کیفیت پایین تر کارها، خارج شدن از کار از دست حرفه ای ها و کلیشه ای شدن کارها از پارامترهای منفی ورود این فناوری به حوزه موسیقی است.

سازهای الکترونیکی

ساز الکترونیکی سازی است که صداها را به روش الکترونیک ایجاد یا تقویت می کند و با آیتم های تغییری می توان آنها را به گونه های مختلف شکل داد، اولین نمونه های این سازها به 1904 باز می گردد ولی از دهه ی 50 آنها جای خود را در موسیقی باز کردند وسرعتی چشگیر داشتند و سازهایی مانند: پیانو دیجیتال، کیبورد، گیتار الکترونیک و نیز سینتی سایزرها از این دسته سازها هستند.”تنجرین دریم” نام یک گروه آلمانی ست که موسیقی های خود را برپایه سازهای الکترونیکی و سازهای سنتی خلق می کند، کنسرتهایی این گروه همیشه صدرنشین پرفروش ترین های دنیاست این گروه یکی از قدیمی ترین و با سابقه ترین گروهای موسیقی الکترونیکی، نیو-ایج و امبینت است.

فناوری بلاک چین  سیستمی برای ثبت و ضبط داده‌ها صنعت موسیقی که مدتهاست با مشکلاتی مانند دزدی هنری و دانلود غیرقانونی دست و پنجه نرم می کند، می تواند از کاربرد فناوری بلاک چین بی نهایت سود ببرد. حتی چالشی که هنرمندان از لحاظ پرداخت های ناعادلانه و عدم کنترل بر حقوق موسیقی با آن روبرو هستند، می تواند با استفاده از فناوری بلاک چین برطرف شود.

بلاک یا قطعه، اشاره به “اطلاعات” دیجیتال دارد. چین یا زنجیر، اشاره با پایگاه داده “عمومی” دارد که قطعات اطلاعات در آن به صورت مفهومی ذخیره می‌شوند.بلاک های یک بلاک چین، از سه بخش اصلی اطلاعاتی ایجاد می‌شوند.

۱ – بلاک ها اطلاعات مربوط به تعاملات مانند تاریخ، زمان و حجم مبادلات را ذخیره می‌کنند

۲ – بلاک ها اطلاعات مربوط به طرفین درگیر در مبادله ( خریدار و فروشنده) را ذخیره می‌کنند. نام خریدار و فروشنده در این حالت به صورت کد های اختصاری یا امضای دیجیتال می‌باشد.

۳ – بلاک ها اطلاعاتی را ذخیره می‌کنند که شباهتی با سایر بلاک ها نداشته باشد. به این معنا که در هر بلاک، اطلاعات منحصر به فرد و اختصاصی را به صورت کد هش شدهذخیره می‌شود.

پس میتوان گفت که بلاک چین، یک سری از سوابق تغییرناپذیر اطلاعات است که توسط یک خوشه رایانه که متعلق به هیچ یک از واحدها نیست اداره می شود. هر یک از این داده ها (یعنی بلوک) با استفاده از اصول رمزنگاری (یعنی زنجیره) به یکدیگر متصل شده و امنیت آن‌ها تامین می‌شود. اگر اطلاعات یک خرید شما به صورت یک بلاک ذخیره شده باشد و شما دوباره همان خرید را در نوبت دیگری انجام دهید، بلاک متفاوتی به شما اختصاص داده می‌شود و همین دلیل سوابق تراکنشات شما دقیق ذخیره سازی می‌شود. البته باید این حقیقت را بپذیریم که فناوری بلاک چین قادر نیست تمام چالش‌ها و ضعف‌های صنعت موسیقی را حل کند اما به جرات می‌توان گفت که یک جایگزین قوی برای برای رفع برخی موانع قدیمی است. برخی از استارتاپ‌های این حوزه را  عبارتند از:

Mediachain یک پایگاه داده غیر متمرکز مشهور است که به شرکت های موسیقی، هنرمندان و کاربران برای دسترسی و به اشتراک گذاشتن اطلاعات کمک می کند. برخلاف سیستم متمرکز که در آن داده ها به صورت مرکزی توسط بعضی آژانس های قدرتمند کنترل می شود، Mediachain  امکان ارتباط هنرمندان ، سازندگان و سازمان ها را در حوزه موسیقی فراهم می کند.

Music یک نرم افزار موسیقی مبتنی بر اتریوم است که به هنرمندان امکان می دهد که در ازای ایجاد ، انتشار و مجوز کارهای خود پاداش منصفانه ای دریافت کنند.  Musicoin نیز یکی دیگر از پلتفرم های پخش موسیقی مبتنی بر بلاک چین است که به هنرمندان کمک می کند تا سهم قانونی خود را از درآمد موسیقی به دست آورند.

eMusic تلاشی شجاعانه برای نجات مشتریان از کشمکش های بین هنرمندان و شرکتهای پخش موسیقی است. این پلتفرم دسترسی آزاد به موسیقی و خلاقیت های هنری را بدون زیر پا گذاشتن جنبه مهم مالکیت معنوی فراهم می کند. Choon نیز یکی از بزرگترین پلتفرم های بلاک چین پخش موسیقی است. این شرکت حمایت از مالکیت معنوی را هدف خود قرار داده و در جهت رفع نگرانی های پیرامون جعل موسیقی و دانلود غیرقانونی کاملاً موفق عمل کرده است.

BitSong با استفاده از بلاک چین اتریوم پلتفرمی را فراهم می کند که در آن هنرمندان و شنوندگان بتوانند برای خرید و فروش قطعات موسیقی در تعامل باشند. درآمد تبلیغات حاصل از این پلتفرم بین سهامداران توزیع می شود و این الگوی تجارت به طور فزاینده ای در بین موسیقی دانان و شنوندگان محبوبیت پیدا کرده است.

Smackathon با استفاده از قراردادهای هوشمند برای آفرینش موسیقی، مجوز و حقوق توزیع، صنعت موسیقی را متحول کرده است. به همین ترتیب، شما می توانید از پلتفرم بلاک چین عرضه شده توسط  Musiclife برای خرید و فروش و اشتراک موسیقی استفاده کنید. رابط کاربری مدرن و استفاده از آن آسان است، که مزیتی برای تازه کارها به شمار می رود.

اگر از طرفداران یک هنرمند خاص هستید، پلتفرم  INMUSIK برای شما بسیار جالب خواهد بود زیرا اکوسیستم دفتر کل باز open ledger به شما امکان می دهد روی هنرمند مورد نظر خود سرمایه گذاری کرده و از این سرمایه گذاری سود کسب کنید. Audius  به همین ترتیب در حال ایجاد تغییر در موازنه قدرت در صنعت موسیقی است و قدرت را در دستان سازندگان محتوا قرار می دهد.

کرونا به زبان موسيقي!

به گزارش مجله ساينس، پژوهشگران موفق شده‌اند ساختار خوشه‌اي پروتئيني ويروس کرونا را به زبان موسيقي ترجمه کنند. صداهايي که ‌مي‌شنويد مثل زنگ‌آويزها، سازهاي زهي، فلوت‌ و غيره، همه ترجمه زيروبم‌هاي مختلف خوشه پروتيئن کرونا به موسيقي است که از سطح اين ويروس به بيرون مي‌ريزند.

همانند ديگر پروتئين‌ها، خوشه‌هاي کرونا از ترکيب اسيد آمينه‌ها ساخته شده‌اند، و پژوهشگران دانشگاه MIT با تکنيک جديدSonification يا صوت‌سازي،‌ به هر کدام از اسيدهاي آمينه يک نت موسيقي در گامي مشخص داده‌اند و کل ساختار پروتئين را به موسيقي تبديل کردند.

در دنياي واقعي اسيد آمينه‌ها تمايل دارند که تغيير شکل مارپيچي بدهند يا بر روي سطحي کشيده شوند. پژوهشگران با ثبت اين تغييرات زمان و حجم نت‌ها رو مشخص کرده‌اند. جنبش‌هاي مولکولي ناشي از گرما هم صداهاي خاص خودشان را دارند.

اما چرا بايد يک ويروس را تبديل به موسيقي کرد؟ جدا از اينکه فرآيند «صوت‌سازي» به درک بهتر داده‌ها کمک مي‌کند، اين فرمت جديد به دانشمندان امکان مي‌دهد با جست‌وجو در نقاط مشخصي از اين فاصله‌هاي موسيقايي بتوانند نقاطي را در ساختار پروتئين پيدا کنند که پادتن‌ها يا داروها بتوانند در آن جاي بگيرند.

به گفته پژوهشگران اين راه حل نسبت به روش‌هاي قبلي مطالعه پروتئين‌ها از جمله مدل‌سازي مولکولي سريع‌تر و قابل لمس‌تر است. همچنين دانشمندان بر اين باور هستند که شايد با مقايسه قطعات موسيقي يک خوشه پروتئين با اطلاعات صوتي شده ديگر پروتئين‌ها شايد بتوان آن چيزي که مانع ابتلاي سلول ها به ويروس مي‌شوند را پيدا کرد.

Ethereum یک پلتفرم آزاد مبتنی بر فن آوری بلاک چین است که توسعه دهندگان را قادر می‌سازد تا برنامه‌های غیر متمرکز خود را روی آن پیاده سازی کنند. در واقع اتریوم نسل دوم ارزهای دیجیتال است. این ارز تازه نفس، با هدف هوشمندسازی فرایندها و ایجاد فضایی برای اجرای برنامه‌های غیر متمرکز و خودکار ایجاد شد. اتریوم در تاریخ ۳۰ جولای ۲۰۱۵ و به سرپرستی جوان ۲۳ ساله روسی، «ویتالیک بوترین» پا به عرصه ارزهای دیجیتال گذاشت.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://www.iranctech.ir/?p=1781
اشتراک گذاری:

نظرات

0 نظر در مورد فناوری نوین و موسیقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.