موسیقی درمانی

794 بازدید

موسیقی درمانی روشی است، در جهت بعضی اهداف درمانی که با کمک موسیقی می تواند مواردی از جمله تقویت و ساماندهی سلامت جسمی و روحی افراد را به دنبال داشته باشد.از موسیقی درمانی برای بازیافت و تقویت سلامت جسمی و عاطفی استفاده می شود.

تاریخچه ی استفاده از موسیقی به عنوان روشی برای درمان، به زمان ارسطو و افلاطون باز میگردد.از آن دوران به بعد رگه هایی از استفاده از صوت ها و آهنگ ها برای درمان بیماری های روحی مختلف به کار رفته است.

گوش کردن به موسیقی سرگرم‌کننده است، موسیقی می‌تواند منبع خوبی برای لذت بردن و خرسندی باشد، اما تحقیقات درباره فواید موسیقی از نظر علمی همچنین نشان داده است که موسیقی درمانی در روانشناسی فایده‌های زیاد و مختلفی هم دارد.

موسیقی می‌تواند ذهن را آرام کند، بدن را به وجد بیاورد و حتی به افراد کمک کند تا درد را بهتر کنترل کنند.

موسیقی می‌تواند عملکرد شناختی ذهن را بهبود دهد

تحقیقات در موردفواید موسیقی نشان داده است گوش کردن به موسیقی در حین کار کردن، می‌تواند عملکرد مهارت‌های شناختی در افراد بزرگسال را تقویت کند. خصوصا این که تحقیق دیگری نشان داده، پخش کردن موسیقی‌هایی با ریتم سریع‌تر‌ و موسیقی‌های با ریتم آرام‌تر، هر دو برای حافظه مفیدند و علاوه بر آن موسیقی با ریتم سریع در پس زمینه باعث پیشرفت در سرعت نتیجه‌گیری هم می‌شود. اگر می‌خواهید عملکرد ذهنی شما بهتر شود، دفعه بعدی که روی یک پروژه کار می‌کردید، یک موسیقی پخش کنید. دقت کنید که موسیقی‌ بی‌کلام بهتر از موسیقی‌هایی است که در آن‌ها ترانه‌های پیچیده وجود دارد، چون کلام و ترانه ممکن است حواس شما را پرت کند.

موسیقی می‌تواند باعث کاهش استرس شود

مدت زیادی است که موسیقی را برای کاهش استرس پیشنهاد می‌کنند. موسیقی‌هایی هستند که برای آرام کردن ذهن بر پایهمدیتیشنتولید می‌شوند و خوشبختانه علم از این موضوع حمایت می‌کند. گوش کردن به موسیقی می‌تواند در کنترل استرس موثر باشد. در یک تحقیق، شرکت‌کنندگان قبل از این‌که در شرایط استرس‌زا قرار بگیرند، در یکی از این سه شرایط قرار داده شدند؛ تعدادی از آن‌ها به موسیقی آرامش‌بخش گوش کردند، برخی از آن‌ها به صدهای ضبط شده از موج دریا گوش کردند و برای دسته سوم هیچ گونه موسیقی پخش نشد.

نتیجه نشان داد، گوش کردن به موسیقی آرامش‌بخش، روی عکس‌العمل‌های استرسی انسان، خصوصا دستگاه عصبی خودگردان (autonomic nervous system) تاثیر می‌گذارد. کسانی که به موسیقی گوش کرده بودند اغلب در شرایط استرس‌زا سریع‌تر بهبود پیدا می‌کردند.

موسیقی می‌تواند به تحمل درد کمک کند

تحقیقات در زمینه فواید موسیقی نشان داده است که موسیقی می‌تواند به مدیریت درد بسیار کمک کند. یک تحقیق روی افراد دارای سندرم «فیبرومیالژیا» (Fibromyalgia) انجام شد که در آن افرادی که برای یک ساعت و بیشتر به موسیقی گوش داده بودند، کاهش قابل توجهی در درد را تجربه کردند. فیبرومیالژیا یک سندروم درد اسکلتی-عضلانی مضمن است.

در مطالعاتی که در سال 2015 در مورد تاثیر موسیقی روی درد انجام شد، به این نتیجه رسیدند که بیمارانی که قبل، حین و حتی بعد از جراحی موسیقی گوش کرده بودند، میزان درد و استرس کمتری، نسبت به کسانی که موسیقی گوش نداده بودند، احساس کردند. در حالی که فواید موسیقی در هر سه مرحله مشهود بود، محققان اضافه کردند فواید گوش کردن به موسیقی قبل از جراحی بیشتر از بقیه بوده است. این مطالعه روی 7 هزار بیمار انجام شد و طی آن نتیجه گرفتند، آن‌هایی که به موسیقی گوش می‌دهند، به داروی کمتری برای تسکین درد خود دارند.

موسیقی می‌تواند استقامت و عملکرد را تقویت کند

از دیگر فواید روانی گوش کردن به موسیقی تقویت عملکرد است. محققین به این نکته پی بردند که اضافه کردن موسیقی قوی و ریتمیک مثل موسیقی‌هایی با ریتم تند به پیاده‌روی و دویدن، می‌تواند افراد را به وجد بیاورد. دونده‌ها با گوش کردن به موسیقی نه‌تنها سریعتر می‌دوند، بلکه احساس انگیزه برای دویدن و استقامت بیشتری هم پیدا می‌کنند.

دکتر Karageorghis در مجله Wall Street می‌گوید: «موسیقی می‌تواند مانند یک داروی محرک یا آرام‌بخش، میزان برانگیختگی احساسی و روانی را تغییر دهد.» گوش کردن به موسیقی در حال ورزش کردن، ادراک فرد از فشار وارد شده از ورزش را کم می‌کند و در نتیجه او سخت‌تر ورزش می‌کند و به خودش بیشتر سخت می‌گیرد. علت موضوع هم این است که توجه شما از ورزش به سمت موسیقی هدایت می‌شود و شما کمتر متوجه علائم سختی و فشار ورزش، مثل نفس‌نفس زدن، عرق کردن و درد عضلات می‌شوید.

موسیقی دارای قدرت الهام بخشی و سرگرم کردن است. همچنین اثرات روان شناختی موسیقی بسیار قوی است به گونه‌ای که می‌تواند سلامت و رفاه شما را بهبود بخشد. به جای فکر کردن به موسیقی به عنوان یک ابزار صرفا تفریحی، برخی از مزایای ذهنی بزرگی را که موسیقی در زندگی روزمره شما دارد را در نظر بگیرید. شاید در پایان کار متوجه شوید انگیزه بیشتری دارید و خوشحال و آرام هستید.

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://www.iranctech.ir/?p=1907
اشتراک گذاری:

نظرات

0 نظر در مورد موسیقی درمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.